ВИЗИЯ ЗА СОФИЯ

Вчера, 28 ноември  Визия за София закри  изложбата “София утре” със заключително събитие под надслов “Защо е важно да имаш Визия?” под куполите на Софийското Ларго. Събитието отбеляза финала на работата по създаване на дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии и символичното предаване на стратегическия документ за гласуване в Столичен общински съвет. 
Визията за София” вече е публикувана  и ще бъде предложена за гласуване в Столичен общински съвет. По презумпция Визията на София трябва да служи като стратегия за управление на Столична община, като база за промяна или за изработване на нов Общ устройствен план на Столична община, както и за съгласуване и организация на планирането занапред.
 
Визията за София е през 2050 София да е КОМПАКТЕН, МНОГООБРАЗЕН и АДАПТИВЕН град, УПРАВЛЯВАЩ УМЕЛО РЕСУРСИТЕ си и ВКЛЮЧВАЩ ГРАЖДАНИТЕ В РЕШЕНИЯТА ЗА БЪДЕЩЕТО. Само така Столична община може да създава и поддържа разнообразни възможности за развитие и високо качество на живот.
Виж публикацията на Визията на София тук https://vizia.sofia.bg/
Изтегли тук: https://vizia.sofia.bg/wp-content/uploads/2019/11/VISION_SOFIA_FINAL_A4.pdf

November 29, 2019 · dobrina · Comments Closed
Tags:  · Posted in: Актуална информация, Други, Публикации на български, Събития, Текстове на български