„АЛИСА В ОГЛЕДАЛНИЯ СВЯТ“

indexhelikon

Книжарници „ХЕЛИКОН“ и Софийската градска художествена галерия имат удоволствието да ви поканят на премиерата на книгата на Луис Карол „АЛИСА В ОГЛЕДАЛНИЯ СВЯТ“ с великолепните илюстрации на ЯСЕН ГЮЗЕЛЕВ.
Представянето на книгата е на 14 май, четвъртък, от 18.30 часа и съвпада с изложбата му „Ретроспектива“, подредена на втория етаж в СГХГ.

“Алиса в Огледалния свят” е продължение на “Алиса в Страната на чудесата”, в което малкото момиченце решава да види какво има от другата страна на огледалото във всекидневната и попада в Огледалния свят. Земята там е внушителна шахматна дъска и Алиса се включва в играта на шах, разигравана от обитателите на Огледалния свят. По пътя си Алиса среща много чудновати същества: говорещи цветя и животни, братята-близнаци Туидълдий и Туидълдум, Хъмпти-Дъмпти, Лъвът и Еднорогът, вестоносците Зай Ек и Шап Кар, Черният и Белият рицар, Черната и Бялата царица, Черният и Белият цар.
Колекционерското издание е илюстрирано от един от най-изтъкнатите
съвременни илюстратори- художника Ясен Гюзелев – “една от най-блестящите визуални интерпретации на “Алиса”. /Американско списание за научна фантастика и фентъзи Locus/.

Това първо издание за България е реализирано с благодарение на

Освен премиерното издание на „Алиса в Огледалния свят“, книжарници „Хеликон“ предлагат нов тираж на „Алиса в Страната на чудесата“.
И двете книги можете да закупите в книжарници „Хеликон“ в цялата страна и на щанда за книги и албуми в СГХГ.

—————————————————————————————————————-

Изданието ще бъде представено от изкуствоведа Елисавета Мусакова.
Информация:  Петър Димов PR на СГХГ
Софийска градска художествена галерия
ул. Ген Гурко 1
София 1000
(вход откъм ул. „Княз Ал. Батенберг”)
тел. 02/ 9872181
за посещение: вторник-събота: 10.00 – 19.00; неделя: 11.00 – 18.00
понеделник: почивен ден

————————————————————————————————————————————————————————

Pages from Alice_Looking_Glass_Preview_Cover_105Pages from Alice_Looking_Glass_Preview_100Pages from Alice_Looking_Glass_Preview_Cover_101Pages from Alice_Looking_Glass_Preview_Cover_104Pages from Alice_Looking_Glass_Preview_Cover_103

May 12, 2015 · dobrina · Comments Closed
Tags:  · Posted in: Актуална информация, Други, Публикации на български, Събития, Текстове на български