международен КОНКУРС international COMPETITION

cropped-BannerBulgarianEnglish

 

 

 

ИЗКУСТВО В МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ПАНЕЛНИТЕ КОМПЛЕКСИ В СОФИЯ

“ART IN THE PANEL BLOCK SPACES OF SOFIA”.

15 /08 /2013 

 Камарата на Архитектите в България с подкрепата на дирекция „Култура” при Столична община обявява международен електронен конкурс на тема:

„ИЗКУСТВО В МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА ПАНЕЛНИТЕ КОМПЛЕКСИ В СОФИЯ”

Отношението на софиянци към състоянието на междублоковите пространства на панелните комплекси в София е преобладаващо негативно.  Понастоящем санирането на близо 204 хиляди панелни жилища, в които живеят над 600 хиляди души са обект на държавна политика и са във фокуса на Столична община.  Обновяването на междублоковите пространства e естествен завършек на стремежа за подобряване на застроената среда.

Конкурсът на КАБ отправя творческа провокация за разработка на произведения на изкуството в мрежа от 5 точки, които оформят културен маршрут в град София.  Целта на конкурса е да се покаже нова гледна точка към панелните комплекси като на архитектурно културно наследство.

Краен срок за задаване на въпроси – 30.09.2013 г.

Краен срок за предаване на проекти – 30.10.2013 г.

Цялата информация за конкурса може да намерите на адрес: http://architecturalspaces.org/

Конкурсът е част от ежегодния електронен конкурс за „Устойчива архитектура в България. 2020-7“ на КАБ.  Инициатор на конкурса е арх. Димитрина Попова член на РК София-град и Комисията по международна дейност и евроинтеграция на КАБ.

Проектът за конкурс е финансиран от Столична програма “Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019г.

Информация – КАБ

 

“Art in the panel block spaces of Sofia”.

The competition time table is framed by the dates:

15.08.2013- Competition Start

30.09.2013 – Deadline for questions

30.10.2013 – Deadline for project submission

5-10.11.2013 – Evaluation

14-22.11.2013 – Exhibition of selected projects, seminar and award ceremony.

The design assignments can be downloaded as you click on the downloads in the menu bar. The zip file consists of the following files:

  1. Design Assignment – pdf file

  2. Project Sites – dwg file

  3. Template Design Proposal – jpg file

Additionally there are five zip files consisting pictures of the selected five sites in the panel block spaces of Sofia. If you have any question please send us an email at: questions@architecturalspaces.org

We are waiting for your entry at: competition@architecturalspaces.org

 

August 16, 2013 · dobrina · Comments Closed
Tags: ,  · Posted in: Актуална информация, Други, Публикации на български, Публикации на други езици, Събития, Текстове на български, Текстове на други езици